One Scene in two Cue-lists

The issues found when using the Virtual Console
Post Reply
MayanBlue
Posts: 9
Joined: Thu Nov 17, 2016 10:37 pm
Real Name: Michael

One Scene in two Cue-lists

Post by MayanBlue » Thu Nov 17, 2016 10:52 pm

Hi,

I've created a solo frame with two cue-lists. The second one is just a copy of the first one. I need them to order scenes manually by switching between the two lists, because i can't jump between scenes in one of the lists. In your video this works, on my Mac it doesn't work.

My solutions works fine, but when i selected the same scene in both lists, the result is an blackout.

You can find my file as attachment.
Attachments
NJK final.qxw
(495.9 KiB) Downloaded 24 times

plugz
Posts: 637
Joined: Sun Apr 12, 2015 6:30 pm
Real Name: David

Re: One Scene in two Cue-lists

Post by plugz » Fri Nov 18, 2016 7:37 am

Hello,

Thank you for posting your qxw file right away.
MayanBlue wrote:I've created a solo frame with two cue-lists.
No, you have created 2 solo frames, and each solo frame contains one cue list. I think the solo frames play absolutely no role in there, but whatever.

Please explain with more precision, because your workspace is quite huge:
- Which actions you perform on your workspace
- Which functions are selected
- What you expect to happen in the fixture monitor
- What happens in the fixture monitor

Thank you

Also, there is a missing fixture definition file when loading your workspace:

Code: Select all

<Stairville> <LED 56 PAR 64>

MayanBlue
Posts: 9
Joined: Thu Nov 17, 2016 10:37 pm
Real Name: Michael

Re: One Scene in two Cue-lists

Post by MayanBlue » Mon Nov 21, 2016 10:14 pm

Hi Massimo,

Thank you for your answer.

I've made a little Video, where you can see the problem. It's still uploading. As you can see, there are a few problems, when you have the same scenes in 2 frames.

https://www.dropbox.com/s/9z8j3avdrvqah ... m.mp4?dl=0

Please let me know, when i can remove the video file.

Also i attached the missing fixture.

Best regards
Michael
Attachments
Stairville-LED-56-PAR-64.qxf
(2.96 KiB) Downloaded 20 times

User avatar
mcallegari
Posts: 1902
Joined: Sun Apr 12, 2015 9:09 am
Location: Italy
Real Name: Massimo Callegari
Contact:

Re: One Scene in two Cue-lists

Post by mcallegari » Tue Nov 22, 2016 7:59 pm

Maybe you meant "Hi David" ? :D

MayanBlue
Posts: 9
Joined: Thu Nov 17, 2016 10:37 pm
Real Name: Michael

Re: One Scene in two Cue-lists

Post by MayanBlue » Thu Nov 24, 2016 8:46 pm

You're right :oops:

MayanBlue
Posts: 9
Joined: Thu Nov 17, 2016 10:37 pm
Real Name: Michael

Re: One Scene in two Cue-lists

Post by MayanBlue » Mon Dec 05, 2016 9:31 pm

Has anyone an idea to fix this issues? And is this just a problem on OSX?

plugz
Posts: 637
Joined: Sun Apr 12, 2015 6:30 pm
Real Name: David

Re: One Scene in two Cue-lists

Post by plugz » Tue Dec 06, 2016 8:24 am

I think right now the left and right submasters are setting conflicting intensities to the functions.

I think the right chaser should run copies of the functions in the left chaser (or you can do the opposite, whatever)

If you have a kind of multiple-widgets-per-function virtual console, today QLC+ does not handle this very well.

MayanBlue
Posts: 9
Joined: Thu Nov 17, 2016 10:37 pm
Real Name: Michael

Re: One Scene in two Cue-lists

Post by MayanBlue » Sun Dec 18, 2016 11:53 pm

Thank you for your answer.

Perhaps it'll be possible to add an Shortcut and/or Midi Trigger to jump between scenes in a chaser, so there will be no need for 2 chasers. Using the mouse for this isn't a possibility for my setting.

THX

Post Reply