Traktor and QLC+ running on same Macbook(or laptop) at the same time?

Ask a question about the usage of QLC+ with the Mac OSX operating system
Post Reply
CalebGrayson
Posts: 11
Joined: Tue Apr 14, 2015 4:27 pm
Real Name: Caleb Grayson

Traktor and QLC+ running on same Macbook(or laptop) at the same time?

Post by CalebGrayson » Sun May 01, 2016 8:34 pm

has anyone tried this?
I was thinking of running both QLC+ and Traktor on the same 2.3GHz i7 8MB RAM 2012 MBP and controlling QLC+ from OSC or a MIDI controller.
I don't have any real work experience with this, though, and was wondering if anyone else out there has.

thank you!

TheBelette
Posts: 9
Joined: Wed Apr 29, 2015 7:11 am
Real Name:

Re: Tractor and QLC+ running on same Macbook(or laptop) at the same time?

Post by TheBelette » Mon May 02, 2016 7:45 am

I think that is possible if traktor can send MIDI signal.
I used Ableton Live and QLC+ on the same MAC. Live send MIDI command to QLC+ and launch sequences on the virtual interface.

sammyG
Posts: 1
Joined: Wed Jul 20, 2016 11:51 pm
Real Name: Sam G

Re: Traktor and QLC+ running on same Macbook(or laptop) at the same time?

Post by sammyG » Wed Jul 20, 2016 11:53 pm

Ive done it with my late 2011 MBP. Haven't noticed any problems. Trying to figure out how to sync them with timecode or something

CalebGrayson
Posts: 11
Joined: Tue Apr 14, 2015 4:27 pm
Real Name: Caleb Grayson

Re: Traktor and QLC+ running on same Macbook(or laptop) at the same time?

Post by CalebGrayson » Wed Aug 30, 2017 4:43 am

just to update,

i have used this set up successfully for a few years now.

i send a MIDI beat tick to the the QLC+ SpeedDial input from Traktor vis Traktor Virtual Output or the IAC Driver. then i can can have/double my chases based on the song beats.

Post Reply