Collectors don't work in QLC+ 4.11.1

The issues found when using the Function Manager panel
Post Reply
Boz
Posts: 3
Joined: Tue Nov 21, 2017 12:59 pm
Real Name: Boris

Collectors don't work in QLC+ 4.11.1

Post by Boz » Tue Nov 21, 2017 4:23 pm

Hi, first of all thanks for your big software......it is amazing!
I'm using QLC+ for my band and also for theaters show.
I found a issue when started to use the new QLC+ V4.11.1:
I converted the old work in new one as recommended by you.
In function section there are some collectors (collected some scenes together); after conversion from V4.10.5b to the new one, the collectors don't work and don't work in virtual console section.
I tried to create a new one collector but also in this case it doesn't work, please let me know if I'm doing something wrong.
Thanks in advance for your kindly support.

siegmund
Posts: 618
Joined: Mon Nov 02, 2015 11:03 am
Location: Germany
Real Name: Lukas

Re: Collectors don't work in QLC+ 4.11.1

Post by siegmund » Tue Nov 21, 2017 9:52 pm

Hey,

please follow the rules stated here.
Especially, provide a sample workspace, the exact steps to reproduce and what exactly isn't as expected.

Regards,
siegmund

Boz
Posts: 3
Joined: Tue Nov 21, 2017 12:59 pm
Real Name: Boris

Re: Collectors don't work in QLC+ 4.11.1

Post by Boz » Mon Nov 27, 2017 12:49 pm

Hi,
here in attached you can find my work, if you go in Virtual console section, switch to operate mode, open the monitor and push the A#-1 button .... nothing happens.
The button A#-1 is a collector with scene nr. 12 + 13 that you can find in function section...
Please try and let me know your comments.

Thanks
Attachments
Prova_migrated.qxw
(151.28 KiB) Downloaded 2 times

User avatar
mcallegari
Posts: 1997
Joined: Sun Apr 12, 2015 9:09 am
Location: Italy
Real Name: Massimo Callegari
Contact:

Re: Collectors don't work in QLC+ 4.11.1

Post by mcallegari » Mon Nov 27, 2017 7:28 pm

1- there's no such "A#-1" button
2- It's 'Collections", not 'Collectors'
3- you placed everything in a solo frame, so clicking button 18 (that's the one) starts functions 12 and 13, that get immediately disabled cause there are also buttons 12 and 13 in the same (exclusive) frame

I think you need to review your QLC+ workflow before saying "don't work".

Boz
Posts: 3
Joined: Tue Nov 21, 2017 12:59 pm
Real Name: Boris

Re: Collection don't work in QLC+ 4.11.1

Post by Boz » Tue Nov 28, 2017 7:40 am

Hi,
thanks for your answers,

1- yes you are right the button name is "18" no "A#-1" the reason is because I usually add a picture in the botton...
2- again, yes you are right the correct word is collection no collector...sorry!
3- sure, I'll try to review my work flow.

anyway, only for your information as you can see in the attached file, before migration, my work works correctly with QLC+ 4.10.5b and all buttons are in the "solo frame".

Thanks
Attachments
Prova.qxw
(160.91 KiB) Downloaded 1 time

User avatar
mcallegari
Posts: 1997
Joined: Sun Apr 12, 2015 9:09 am
Location: Italy
Real Name: Massimo Callegari
Contact:

Re: Collectors don't work in QLC+ 4.11.1

Post by mcallegari » Tue Nov 28, 2017 11:15 am

Please have a look at this:
viewtopic.php?f=17&t=11326

Post Reply