Copying sequences links copies to originals

The issues found when using the Function Manager panel
Post Reply
ralbrightii
Posts: 65
Joined: Sat Jan 16, 2016 2:32 am
Real Name: Russell Albright iI

Copying sequences links copies to originals

Post by ralbrightii » Fri Jul 28, 2017 2:08 am

In the latest version 4.11.0, when you copy a Sequence to the clipboard and paste it. The two sequences (the original and copied) remain linked. Add a fixture to the original after you duplicate, the copy will have that added fixture. Likewise when you delete a fixture from the original, it is gone from the copy. (This works both ways.)

janosvitok
Posts: 835
Joined: Mon Apr 13, 2015 7:05 am
Location: Bratislava, Slovakia
Real Name: Jano Svitok
Contact:

Re: Copying sequences links copies to originals

Post by janosvitok » Fri Jul 28, 2017 11:58 am

@mcallegari:

https://github.com/mcallegari/qlcplus/b ... ce.cpp#L76:

Code: Select all

m_boundSceneID = sequence->m_boundSceneID;
This uses the same bound scene. It should copy the scene as well.

@ralbrightii: thanks for reporting!

Jano

janosvitok
Posts: 835
Joined: Mon Apr 13, 2015 7:05 am
Location: Bratislava, Slovakia
Real Name: Jano Svitok
Contact:

Re: Copying sequences links copies to originals

Post by janosvitok » Fri Jul 28, 2017 11:59 am

Note: the bound scene should also be deleted somewhere when the sequence is deleted.

User avatar
mcallegari
Posts: 1935
Joined: Sun Apr 12, 2015 9:09 am
Location: Italy
Real Name: Massimo Callegari
Contact:

Re: Copying sequences links copies to originals

Post by mcallegari » Fri Jul 28, 2017 6:39 pm

This is wanted.
If you have 30 sequences on the same track of a Show, you might want to share the same Scene instead of creating a new one each time.

To distinguish 2 sequences, copy all the steps of a Sequence, create a new Sequence and paste the steps.

Otherwise every single Sequence in a project would create a bound Scene and I don't see a point in doing that.

Post Reply